Thailändsk skaldjursgryta...
Ikväll har vi ätit kronärtskokor som förrätt och sedan thailändsk skaldjursgryta. En maträtt vi gjorde för första gången. Vi har tagit recept från en bok, boken heter hälsokokboken. En väldigt rolig bok, men många goda recept i.
Thailändsk skaldjursgryta
4 port
300 g frysta scampis utan skal (vi tog räkor istället)
300 g frysta musslor med skal (vi tog musslor i saltlag)
300 g torskfilé eller kolajfilé
1 röd chilifrukt
1 citrongrässjälk
4 schalottenlökar
1 msk rapsolja
1 msk färskriven ingefära
½ msk färsriven vitlök
8 dl hönsbuljong
1 burk kokosmjölj, 400 ml
1 lime
1 paket sockerärter, ca 150 g
1 knippe finhackad gräslök
salt och peppar
Tina scampin och musslorna. Skär fisken i mindre bitar.
Finhacka chili, citrongräs och schalottenlök.
Hetta upp en wok eller en stor gryta med lite rapsolja. Frän chili, citrongräs, schalottenlök, ingefära och vitlök i några minuter. Tillsätt hönsbuljong och kokosmjölk (eller hönsbuljontärningar och vatten). Låt koka i 15 min.
Riv limeskalet och pressa saften ur limen och häll både skal och saft i grytan. Lägg ner scampi, musslor och fisk och sjud i några minuter. Tillsätt sockerärtor och finhackad gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Recept taget från boken Hälsokokboken.
En riktig god maträtt som jag tycker du borde prova...
Hej Emma!
Det var jätte gott =0)