Kantarellpaj med paprika...
Istället för att gå efter receptet som vi hade på kantarellpajen så gjorde vi ett eget recept.
Kantarellpaj med paprika...
Pajdeg:
2 dl grahamsmjöl
1 dl dinkelmjöl
1 ägg
1 burk kesella
* Mixa detta i en matberedare.
* Tryck ut det i en pajform och förhands grädda i ugn i 200 grader i ungefär 10 min.
Innehållet:
Så mycket kantareller du tycker du vill ha.
1 liten rödlök
1 liten gullök
1 paprika
smör och örtsalt
* Häll i lagom mycket smör i en stekpanna.
* Hacka svampen fint och lägg i den varma stekpannan.
* Häll i resten av ingredienserna och stek i ca 7 min.
* Smaksätt med örtsalt.
* När Pajdegen är färdig gräddad, så häll i denna röra i pajformen och häll över äggstanningen.
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mölk
2 dl riven ost
Salta och peppra.
* Häll över äggstanningen på pajen och grädda i ugnen i 20 minuter eller tills äggstanningen har stannat.
Till detta hade vi en god sallad som jag gjorde.
Salladen:
Bland sallad
Tomater
Gurka
Purjolök
En burk minimajs
2 avokados
Citronsaft
För att inte avokadon skulle bli brun så pressedae jag över lite citronsaft.
Detta borde du testa, det var riktigt gott:)